Certificatele de tip voucher sunt de mare ajutor atunci când nu vă doriți să greșiți cu alegerea cadoului și să surprindeți cu adevărat o persoană. Totuși, înainte de a procura un voucher specialiștii vă recomandă să atrageți atenție deosebită la unele detalii.
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", inspectorul principal din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor, Petru Molceanu, a menționat că odată ce v-ași hotărât să procurați un voucher trebuie să vă informați în totalitate despre calitatea produselor/serviciilor descrise în voucher, cât timp este valabilă această ofertă, ce produse pot fi achiziționate sau ce servicii urmează a fi prestate.
"Adesea, oamenii nu citesc toate instrucțiunile și cumpără voucherul, iar apoi ajung acasă și se răzgândesc, însă pe voucher este scris că acesta nu poate fi restituit. În mare parte voucherul nu se restituie și nu se întoarce contravaloarea lui, doar dacă ajungeți la o înțelegere cu agentul economic", a subliniat Molceanu.
De asemenea, reprezentantul APCSP s-a referit la returnarea cadourilor care se iau în baza voucherului. Acesta a atenționat consumatorii că returnarea produselor se reglementează în conformitate cu legislația în vigoare, însă nu toate produsele pot fi schimbate.
"Doar în caz de neconformitate (defect) consumatorul este în drept să se adreseze agentului economic cu o cerere în decurs de 14 zile din data achiziționării produsului și să prezinte bonul de casă", a precizat el.
Plângerile pot fi transmise Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, inclusiv în mod electronic. Mai mult, persoanele care au neclarități sau le sunt încălcate drepturile pot suna la numărul de telefon 022 741 464, în intervalul orelor 08:00 – 17:00.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.