Știri

3-05-2021, 09:44
Crimă în ziua de Paști la Durlești: Femeie, ucisă de propriul soț
0
3-05-2021, 09:31
Fostul parlamentar român Rizea, eliberat de autoritățile din R. Moldova
0
2-05-2021, 21:20
Peisaj apocaliptic de Paște! S-a întunecat brusc în unele zone din țară și s-a pornit o ploaie furtunoasă (VIDEO)
0
2-05-2021, 17:16
175 cazuri noi de infectare cu COVID-19 în Moldova
0
2-05-2021, 17:07
Cu ce mesaje de felicitare vin oficialii și politicienii, în ziua de Paști
0
2-05-2021, 16:55
Pentru următoarele 24 de ore, meteorologii anunţă ploi cu descărcări electrice în mai multe raioane ale ţării
0
2-05-2021, 16:38
Caz șocant la Hîncești: O minoră de 17 ani, violată în Noaptea Învierii
0
2-05-2021, 16:33
Paștele, sărbătorit în familie: Moldovenii sărbătoresc Învierea Domnului cu cei dragi
0
27-04-2021, 11:03
Domnica Manole rămâne judecător al Curții Constituționale. Hotărârea parlamentului - declarată neconstituțională
0
15-04-2021, 19:11
Buzdugan împotriva gazelor lacrimogene. În centrul orașului Chișinău s-au luptat Mihail Amerberg și Vasile Sinigur (Video)
0
14-04-2021, 16:53
/VIDEO/ Conflict la o clinică pediatrică din Bălți între inspectori și angajații instituției medicale. Polițiștii ar fi fost alertați despre o petrecere
0
14-04-2021, 16:49
Socialiștii cer ca statul să achite energia electrică pe perioada stării de urgență pentru toți consumatorii casnici
0
14-04-2021, 16:47
Deputații PAS propun măsuri în susținerea Horeca: Subvenționarea salariilor, reducerea TVA la 5% și eliminarea penalităților de întârziere la plata impozitelor
0
13-04-2021, 11:55
Reacția PG, după ce un deputat a cerut CSM-ului suspendarea lui Stoianoglo din funcție
0
12-04-2021, 21:49
Moldoveanul Oleg Reabciuk a devenit campion al Greciei cu echipa Olympiacos
0
12-04-2021, 21:29
Victor Stepaniuc a fost demis din funcţia deţinută în Aparatul Preşedintelui Republicii Moldova
0
12-04-2021, 21:27
Un vicepreşedinte al Judecătoriei Chişinău îl acuză pe procurorul general de persecuții: Vrea să promovează persoane loiale
0
12-04-2021, 21:22
603 noi infectări cu COVID-19 și 21 decese înregistrate în prima zi a săptămânii în R. Moldova
0
8-04-2021, 12:31
Caz ieșit din comun la un liceu din Chișinău! Persoane necunoscute și-au expus organele genitale în timpul lecțiilor online
0
7-04-2021, 13:13
Inspectoratul de Poliție Sângerei a pornit un proces penal, după ce vicepreședintele raionului Sângerei Tudor Tutunaru a fost stropit cu verde de briliant de un membru al „PACE”, formațiune condusă de Gheorghe Cavcaliuc
0
Toate știrile

Cu ce mesaje de felicitare vin oficialii și politicienii, în ziua de Paști

De sfînta sărbătoare de Paști politicienii și oficialii statului s-au întrecut într-un maraton de felicitări pentru moldoveni.

Maia Sandu a îmbrăcat ie şi le-a urat sărbători fericite cetăţenilor din faţa unei biserici.

Șefa statului a reamintit că în acest Paşte, al doilea de când a început pandemia, trebuie să ne gândim cât mai mult la sănătatea celor dragi.

„Gândurile noastre vor fi astăzi şi la cei bolnavi, la cei care luptă pentru viaţă, la lucrătorii medicali care şi în noaptea Învierii au stat de veghe lângă cei aflaţi în suferinţă. Fie ca lumina acestei sărbători să ne aducă împlinire şi claritate”.

Aureliu Ciocoi, prim-ministrul în exerciţiu a felicitat creştinii ortodocşi printr-un mesaj postat pe site-ul Guvernului. El şi-a exprimat dorinţa ca sărbătorile să ne unească pe toţi în spiritul compasiunii, solidarității și iubirii de aproape. El a transmis urări pentru zile pline de lumină, pace și bucurie.

La fel și Zinaida Greceanîi, a urat creştinilor ortodocşi ca ploia care a căzut în Noaptea Învierii să le aducă roadă bogată, belşug în casă şi să le binecuvânteze gândurile și dorințele, intr-o postare pe Facebook.

Ion Ceban le-a dorit tuturor Paşte fericit pe rețeaua sa de socializare Facebook:

„Dragi prieteni! Sărbătoarea Învierii lui Iisus Hristos este un miracol divin pe care îl celebrăm în fiecare an cu mare bucurie în suflete, miracol ce are puterea să ne facă mai buni, mai curaţi în gânduri şi în ceea ce simţim unii faţă de ceilalţi.

Cu ocazia sfintelor sărbători de Paști, vă adresez sincere urări de bine și de sănătate, lumină, pace în suflet și armonie în toate!

Vă doresc ca spiritul sărbătorilor de Paști să fie resimțit în fiecare casă!

Să ne bucurăm împreună de Învierea Domnului! Hristos a Înviat”!

Pavel Filip a venit cu un mesaj optimist pentru cetățeni:

„În ajunul sărbătorilor de Paşte, în această primăvară frumoasă, cred că putem să ne gândim la reînviere, la un restart, la ocazia pe care o avem să fim mai buni. Să privim în viitor cu încredere, iar sărbătorile de Paşte să ne aducă tuturor mai multă lumină, linişte, înţelegere, iubire şi speranţă”.

Igor Dodon s-a arătat sigur că Moldova va depăşi toate provocările:

„Dragi creştini, în ajunul sărbătorilor de Paşte, haideţi să demonstrăm speranţă şi încredere în ziua de mâine. Eu sunt convins că ţara, în curând, va trece peste greutăţile pandemiei şi peste alte nevoi care s-au abătut asupra noastră. Haideţi să ne rugăm să fie pace, să avem sănătate şi fie ca sfintele sărbători să ne aducă armonie, linişte şi înţelegere pentru noi toţi şi pentru întreaga ţară. Stimaţi creştini, vă doresc un Paşte fericit şi să ne ocrotească bunul Dumnezeu pe toţi”.

Andrei Năstase vine cu un mesaj călduros:

„Dragi prieteni, Sărbătorile Pascale să vă umple sufletul de speranță și iubire! Lumina binecuvântată să vă încălzească inimile și să vă limpezească cugetul întru credință. Hristos a Înviat!”.

Ion Chicu iși felicită cetățenii cu sfănta sărbătoare de Paști:

„Prieteni, Sărbătoarea Paştelui este ziua, pe care o simțim intens, grație valorii ei spirituale și care ne face să trăim clipe de bucurie și pace interioară. În această zi, vrem să fim împăcați cu noi înșine, să ne iertăm reciproc și să împărțim bunătatea cu cei care ne înconjoară. În vremurile complicate, pe care le trăim, toți suntem în așteptarea unor minuni. Minunea pe care ne-o oferă această sărbătoare însă este momentul de adevărată reuniune și dragoste, petrecut în sânul familiei. Liniștea, căldura și oamenii dragi alături sunt darurile pe care le primim în această zi. Mai avem încă puțin, ca să avem parte de sărbători și mai pline, și mai bogate în oameni dragi și prieteni. Mai avem nevoie de încă un pic de răbdare ca viața noastră să revină la cursul ei firesc. Cu părere de rău, din cauza pandemiei și a altor nevoi, sunt foarte mulți oameni care se simt singuri în aceste zile. Paștele este poate cea mai bună ocazie de a împărți din bunurile noastre cu cei care au nevoie de sprijin, ajutor și consolare. Noi suntem un popor vrednic și cu suflet mare, iar prin generozitatea noastră am demonstrat nu o dată că putem face lucruri mari.De Paști, vreau să vă doresc multă sănătate, speranță și putere de a înfrunta toate provocările vieții. Să ne aibă Dumnezeu în paza sa, să ne lumineze pe noi și pe cei care astăzi decid soarta țării, să avem grijă de copiii și părinții noștri și să ne bucurăm de fiecare clipă care ne unește și ne face mai puternici. Un Paște fericit! Hristos a Înviat!”, postat într-un mesaj pe Facebook Ion Chicu.

Şi ambasadorul SUA Dereck J. Hogan le-a urat moldovenilor sărbători binecuvântate:

„Ştiu că împreună vom depăşi această criză şi având grijă unii de ceilalţi de aceste sărbători pascale, ne putem asigura celebrări fericite încă mulţi ani înainte. În numele familiei mele şi a întregii comunităţi a Ambasadei, vă doresc un Paşte fericit!”

Delegaţia Uniunii Europene în Moldova a felicitat creştinii ortodocşi printr-un mesaj pe Facebook.

La fel a făcut şi ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă:

„Dragi prieteni, Sfintele Sărbători de Paști să vă aducă sănătate și speranța, pace în suflet și lumină în gând!”, a scris pe o rețea de socializare Daniel Ioniță.Articole asemănătoare

Accesați cu

Adaugă comentariu

Information
Users of Oaspeți are not allowed to comment this publication.

Top