Știri

29-04-2023, 15:48
Socialistul Corneliu Furculiță, la un pas de a rămâne fără mandat de deputat. ANI constată 8 mil de lei - avere nejustificată (DOC)
document
0
22-04-2023, 12:33
Pe 9 mai va avea loc marșul auto „Două maluri – O Victorie comună”! din la Chişinău până în Transnistria
0
23-01-2023, 16:54
Locuitorii Atenei au cerut Occidentului să oprească furnizarea de arme către Ucraina
0
1-08-2022, 21:03
Biletele de transport în Chișinău pentru agenții economici sunt acum de două ori mai scumpe
0
2-09-2021, 22:49
Maia Sandu a promulgat Legea Procuraturii care prevede evaluarea activității procurorului general
0
2-09-2021, 22:26
Vladimir Voronin anunță că renunță la șefia PCRM: Deja e timpul. Trebuie de făcut schimbări
0
2-09-2021, 22:16
Neoficial, R. Moldova a intrat sub Cod Roșu de infectare cu coronavirus. CNESP ar putea anunța noi restricții
0
2-09-2021, 22:13
Meciul Moldova-Austria, dat peste cap: Cui aparține drona care a zburat deasupra terenului
0
1-09-2021, 13:26
Veaceslav Platon și Gheorghe Cavcaliuc au fost dați în căutare internațională prin INTERPOL
0
1-09-2021, 11:49
Atenție! Ambuteiaje mari pe străzile din capitală
0
1-09-2021, 11:39
Socialiștii cheamă CNESP în fața instanței. „Actuala guvernare a lansat un șir de acțiuni de hărțuire a angajaților din domeniul educației”
0
1-09-2021, 11:37
Ministrul de Externe al Franței vine în vizită la Chișinău
0
1-09-2021, 11:35
„Stresul din ultima perioadă a pus foarte multă presiune pe familia mea”. Natalia Gavrilița anunță că a divorțat de soțul său - Vladimir Gavrilița
0
3-05-2021, 09:44
Crimă în ziua de Paști la Durlești: Femeie, ucisă de propriul soț
0
3-05-2021, 09:31
Fostul parlamentar român Rizea, eliberat de autoritățile din R. Moldova
0
2-05-2021, 21:20
Peisaj apocaliptic de Paște! S-a întunecat brusc în unele zone din țară și s-a pornit o ploaie furtunoasă (VIDEO)
0
2-05-2021, 17:16
175 cazuri noi de infectare cu COVID-19 în Moldova
0
2-05-2021, 17:07
Cu ce mesaje de felicitare vin oficialii și politicienii, în ziua de Paști
0
2-05-2021, 16:55
Pentru următoarele 24 de ore, meteorologii anunţă ploi cu descărcări electrice în mai multe raioane ale ţării
0
2-05-2021, 16:38
Caz șocant la Hîncești: O minoră de 17 ani, violată în Noaptea Învierii
0
Toate știrile

Dezvăluiri: Un procuror ar fi fost REȚINUT și dat pe mâna Poliției chiar în biroul lui Stoianoglo (Video)

Un procuror ar fi fost reținut săptămâna trecută și dat pe mâna Poliției, după ce ar fi venit în biroul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, pentru a-l convinge să-l lase în pace pe Igor Dodon, care ar putea fi cercetat penal.

Dezvăluirea a fost făcută de liderul Mișcării Populare „Antimafie”, Sergiu Mocanu.

„Dodon și-a făcut demult de câteva dosare penale pentru abuz de putere, trafic de influență și finanțarea PSRM din mijloace financiare ce provin din afara R. Moldova. Igor Dodon, până acum cel puțin, trebuia să fie anchetat pentru bănuiala de a fi săvârșit aceste crime. Acest lucru nu se întâmplă și nici nu are cum să se întâmple, deoarece nu are cine să facă presiuni pentru instrumentarea acestor dosare. Viorel Morari, care a avut probele și încă le mai are undeva ascunse, a încercat să le tranzacționeze chiar cu bănuitul, chiar cu Dodon. Presa sugerează că procurorul general Stoianoglo ar fi rău intenționat și ar fi cel care îl acoperă pe Dodon. Lucrurile stau exact invers. Dețin informații, dar neverificate încă, că săptămâna trecută, după arestarea lui Viorel Morari, un procuror sau fost procuror a fost reținut în vederea arestării la locul faptei. A fost reținut chiar în biroul lui Stoianoglo. Acesta a venit să facă trafic de influență în favoarea lui Igor Dodon”, a declarat Mocanu.

Potrivit acestuia, procurorul cu pricina a venit să-l determine pe Stoianoglo „la acțiuni care l-ar scoate basma curată pe Dodon”.

„A încercat să-l cheme la patriotism, că americanii întreprind acțiuni împotriva lui Dodon și că lupta geopolitică dintre Rusia și SUA fac ca Dodon să fie ponegrit. Că el trebuie de apărat, chiar dacă a greșit pe undeva. Stoianoglo a chemat doi ofițeri, care l-au reținut pe acel procuror sau fost procuror. La ora actuală, acesta s-ar afla în custodia Poliției”.

Mocanu mai spune că Igor Dodon l-ar vrea pe Viorel Morari fugit din R. Moldova, deoarece acesta poate să-i strice toate planurile de a obține cel de-al doilea mandat de președinte.

„Dodon îl vrea pe Viorel Morari la libertate, iar Viorel Morari vrea în pușcărie. Vă amintiți că judecătorul de la Ciocana a depășit cu aproape o oră pronunțarea deciziei privind prelungirea arestului. În acea oră, Morari reușea să ajungă la graniță și să plece. El nu a vrut să plece, chiar dacă oamenii lui Dodon i-au creat condiții. Morari nu vrea să divulge probele, el vrea să le tranzacționeze. Din păcate, opinia publică este manipulată. Eu nu cred că Stoianoglo va reuși în această luptă. Asta pentru că nu e sprijinit, nu are resurse. În procuratură este un grup de îngeri care luptă împotriva unui alt grup de demoni. În procuratură au loc bătălii crâncene între grupări de demoni. Sper că Stoianoglo va fi cât mai deschis, mai transparent și astfel să aibă sprijinul societății. El nu are sprijinul politicienilor, nu are sprijinul Maiei Sandu și al lui Năstase. Aceștia au plecat ca niște lași și au lăsat sistemul corupt al lui Plahotniuc pe mâini criminale.

Viorel Morari vrea să stea în pușcărie. Avocații săi nu au atacat decizia prin care i-au fost aplicate 20 de zile de arest. Procurorii au contestat decizia primei instanțe și cer 30 de zile de arest. Stoianoglo vrea ca el să stea acolo. Iar oamenii lui Dodon vor să-l scoată pe Viorel Morari, pentru că acesta poate vorbi. Astfel poate să-l aducă și pe Dodon în pușcărie. Deocamdată Viorel Morari nu vorbește. De ce face asta Dodon? (că l-ar vrea liber pe Morari n.r) Pentru că el că nu poate obține sprijinul lui Putin pentru al doilea mandat, dacă nu-și rezolvă aceste probleme. Din acest motiv, Dodon nu dorește nici ca Plahotniuc să revină în R. Moldova și să vorbească”, a conchis Mocanu.

Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ion Diacov, lasă să se înțeleagă că Mocanu ar avea informații veridice. „Numai oameni bine informați asupra subiectului abordat pot înțelege ce spune Mocanu”, a comentat acesta.

Cei vizați de Mocanu nu au comentat, deocamdată, declarațiile sale.

Video




Articole asemănătoare

Accesați cu

1 comentarii

  1. Active #2
    Incepator
    Acuzații grave. Oare sunt și probe?
Information
Users of Oaspeți are not allowed to comment this publication.

Top